laupäev, 18. november 2017

"SAI MIS TAHTIS"

Autor: Louise O´Neill


Tegelased: Emma, Bryan, Sean, Paul, Fitzy, Conor, Jamie, Maggie, Eli, Ali, Emma vanemad, jpt.


Emma on 18. aastane tüdruk, aga ta iseloom pole just kiita. Ta on egoistlik ja isekas. Samuti on Emma ilus ja seksikas. Paljud poisid on temast sissevõetud. Ühel peol joob Emma end, aga liiga täis ja peale kauba tarbib veel narkootilisi aineid. Järgmiine päev ärgates ei mäleta ta midagi, ta ei mõista, miks kõik tema sõbrad ta peale nii tigedad on ja, millest kõik räägivad. Kui ta aga teada saab, et facebook´is on pildid temast erinevate poistega asjatamas, muutub kõik. Ta ise ei mäleta midagi, piltide peal ta magab, tal on nii häbi, sest kõik on neid näinud. Kommenteeritakse ainult halvustavalt, lits, mõrd, paras talle, sai mis tahtis.

Emma vend Bryan suhtub asjasse, aga tõsisemalt ja käsib tüdrukul politseisse minna. Hakkavad pikkad protsessid, mille kõigus ei jõuta tõele lähemale ja pildid on internetis ikka üleval. Tüdrukul on nii piinlik, et ei käi tervelt aasta otsa koolis, ega taha ka välja minna. Ta tahaks lihtsalt need tunnistused tagasi võtta, sest enda arust on ta nende kõigi elud ära rikkunud. 
Ka Emma vanemad on suure pinge all, igal pool näidatakse näpuga. Nendelgi on piinlik, kuidas nende armsa tütrega nii läks. Emma näeb, kui raskesti nad kõige all kannatavad ja otsustab lõpuks politseis avaldused tagasi võtta ja oma eluga edasi minna.
Pealkiri tuleb Emmale öeldud sõnadest ,,Sai mis tahtis!".


Tagasiside raamatule.

Raamat oli huvitav, minu jaoks oli võimatu, kuidas saab üks inimene nii rumal olla. Tüdruk oli natuke liiga egoistlik ja isekas, aga kokkuvõttes hea raamat.


2 kommentaari:

  1. 2017 ford fusion hybrid titanium - TiogaArt
    2017 ford fusion hybrid titanium - TiogaArt. microtouch titanium trim This premium stainless titanium price per ounce steel safety razor is made with premium stainless micro hair trimmer steel that is titanium pans suitable for the titanium car most sensitive

    VastaKustuta