neljapäev, 30. august 2018

"KILPKONNAD ALLA VÄLJA"

Autor: John Green

Tegelased: Aza, Davis, Daisy, Noah, Mychal, hr Pickett, Aza ema, jpt.

Aza on 16. aastane tüdruk, kes käib Valgejõe keskkoolis. Tal esineb, aga probleeme oma mõtete kontrollimisega, mis viib ta tihti paanikani. Tüdruku parim sõbranna on Daisy, kes fännab Star Warsi ja kirjutab sellest ka fännilugusid.
Ühel päeval tuleb Daisy välja ideega, hakkata uurima miljonär Russell Picketti kadumist kuna välja on pandud 100 000 dollari suurune leiutasu. Kuigi tüdruk ei soovi algul asjaga tegeleda kuna tundis Picketti poega, meenub talle siiski üks väliskaamera, mille Davis ja Noah, Picketti pojad, olid nooremana metsa paigaldanud. Nii kohtub Aza taas Davisega ja kuigi Davis kahtulstab, et tüdruk suhtleb temaga vaid leiutasu pärast, meeldivad nad ikka teineteisele. Aza ja Daisy lõpetavad uurimise kuna Davis ei soovi seda ja annab ta neile ise 100 000 dollarit olemaks kindel, et Aza ei suhtle temaga raha pärast. Davis ei soovi midagi oma isast teada, kuid leiab siiski, et ta peaks Noahile normaalne isa olema. Kogu oma vara jättis hr Pickett tuataarale, kes on üks kaua elav haruldane loom. Daisy ja Aza lähevad tülli ja teevad avrii. Kuna Aza jaoks on haiglas viibimine raske tema spiraalmõtete pärast, teeb tüdruk rumaluse ja nüüd kontrollib ema kogu aeg tema rohuvõtmist. Daisy ja Aza lepivad ära ning Daisy kutsub tüdruku ühele üritusele. Sellel üritusel avastavad nad Picketti saladuse ja Aza annab sellest ka Davisele teada. Poiss otsustab Noahi pärast politseile sellest teatada, siis teab vähemalt poiss, miks isa pole temaga ühendust võtnud. Tuleb välja, et poiste isa on surnud ja nad peavad ära kolima. Davis teeb Azale viimase kingituse ja lahkub, siis igaveseks ning Aza läheb oma eluga edasi.

Tagasiside raamatule.
Raamat oli põnev ja seda oli raske käest panna. Mulle meeldis väga raamatu pealkiri ja selle mõte. Aza mõted ajasid mind küll segadusse, et kas tõesti mõned inimesed selliste mõtete käes vaevlevad. Lõpp oli ootamatu, kuid sobis siiski.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar