neljapäev, 30. august 2018

"IGATSEN SIND"

Autor: Kate Eberlen

Tegelased: Tess, Gus, Ross, Hope, Charlotte, Lucy, Dave, Doll, Leo, jpt.

Tess on saabunud suvepuhkuselt, kui saab teada, et ta emal on vähk, mille siirded on jõudnud maksa. Peale ema surma jäävad kõik kodused ülesanded ja väike õe kasvatamine tüdruku kanda kuna isa viibib suurema aja kõrtsis istudes. Tessi parim sõbranna on Doll.
Gus ehk Angus on teel ülikooli, jättes selja taha suve ja ebaõnnestunud perepuhkuse. Selles ajast alates, kui Gusi vend, Ross, suusaõnnetuses hukkus, pole nende pereelu enam endine. Gusi isa tahab, et poiss õpiks arstik,  vanematele hea meele valmistamiseks ta seda ka teeb.

Tess ja Gus kohtavad teineteist esimest korda suvepuhkusel, olles 18. aastased. 16. aasta jooksul ristuvad nende teed veel mitmel korral. Poes jõuluoste sooritades, pulmas, kontserdil... Leitakse endale kaaslased ja minnakse lahku. Gus hakkab käima Charlottega ja saab kaks tütart. Tess läheb Dolliga tülli kuna tüdruk lõi talt mehe üle. Gusi vanemad kolivad lahku. Tessi väike õde Hope sirgub suureks ja ei vaja enam õe abi. Gus läheb Charlottest lahku. Tessil avastatakse rinnavähk.
Aga pärast 16 aastat kohtuvad nad taas, Toscanas. Nad tunnevad üksteist lõpuks ära ja veedavad koos ainult päeva, kui mees juba Tessi, endale naiseks palub. Tess, aga ei soovi seda teha kuna tal on suurem risk vähki surra, kui teistel inimestel. Gus ei anna alla ja veenab ta ümber, sest keegi meist ei tea palju meile on aega antud.

Tagasiside raamatule.
Raamat oli kaasahaarav ja liigutav . Mulle meeldis lugeda lugu läbi mõlema osapoole silmade. Tundus, et raamat käsitles läbi terve nende eluloo, kuigi see oli vaid osake sellest. Vahepeal kiskus lugu pisut kirevaks, aga see tekitaski suuremat huvi teada saada, mis edasi juhtub.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar